Pressmeddelande
Från Kommittén för rättighetsfrågors kansli
2011-10-03 18:00


Handikappidrottare och ledare prisas för sina insatser


Håkan Gustafsson, sportskytte i världstopp från Skee, är en av mottagarna av stipendiet inom handikappidrott från Västra Götalandsregionen. I år får sex stipendiater totalt dela på hundratusen kronor.

Det årliga stipendiet på 100 000 kronor till handikappidrott i Västra Götaland går i år till Håkan Gustafsson, sportskytte, Tobias Jonsson, friidrott, Kristina Nordlander, rullstolsdans, Margareta Greneheim-Ohlsson, ledare i elektronskytte, showdown och mattcurling, Martin Pernheim, ledare och förbundskapten i judo och Dan Svensson, ledare i innebandy.

Västra Götalandsregionen vill med stipendiet synliggöra handikappidrotten. Det delas ut till aktiva idrottsutövare med funktionsnedsättning, enskilda eller lag och till ledare/tränare. Syftet är att uppmärksamma personer som gjort utmärkta prestationer och som kan vara en förebild som stimulerar till idrottsutövning.

- Det är glädjande att vi har så många aktiva idrottsutövare och engagerade ledare och tränare på handikappidrottsområdet inom Västra Götaland. Vi är glada att kunna stödja några av dem på detta sätt säger Tord Karlsson, kommittén för rättighetsfrågors ordförande.

Stipendieutdelning 25 oktober

Utdelning av stipendierna sker vid Västra Götalandsregionens fullmäktigesammanträde i Vänersborg den 25 oktober 2011 av regionfullmäktiges och kommittén för rättighetsfrågors ordföranden.

Mer information om stipendiaterna och motiveringar
Mer information om handikappidrottsstipendiet



Kontaktperson: Tord Karlsson, ordförande kommittén för rättighetsfrågor, Västra Götalandsregionen, tfn 0702-99 22 01,
Kristina Grapenholm, vice ordförande kommittén för rättighetsfrågor, Västra Götalandsregionen, tfn 0733-38 46 34, Annika Ottosson, enhetschef för kommittén för rättighetsfrågors kansli, Västra Götalandsregionen, tfn 031-63 09 25, Vania Timback, kommittésekreterare och utvecklingsledare på kommittén för rättighetsfrågors kansli, Västra Götalandsregionen, tfn 0521-27 52 30


Läs meddelandet som PDF