Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2015-02-18 11:30


Magnus Bäckström ny förvaltningschef för Kultur i Väst


Magnus Bäckström har utsetts till ny förvaltningschef för Kultur i Väst, där han varit tillförordnad förvaltningschef sedan i maj 2014.

– Magnus Bäckström har varit verksam som chef i flera politiskt styrda organisationer och har gedigen erfarenhet från kulturområdet, men också från affärsvärlden och internationellt arbete. Under sin tid som tillförordnad förvaltningschef har han skapat optimism, tillförsikt och framåtanda och har visat att han är bra på att samverka och att involvera sin omgivning, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Magnus Bäckström har bakgrund som vd och konstnärlig ledare för Uppsala Konsert och kongress. Motsvarande position har han också haft på Gävle Konserthus.

– I Magnus Bäckström får vi en rutinerad förvaltningschef som står stadigt med fötterna i kulturmyllan. Han har den erfarenhet och de förmågor som krävs för att leda en komplex organisation, säger Västra Götalandsregionens kulturchef, Staffan Rydén.

– Under tiden som tillförordnad chef för Kultur i Väst har jag på nära håll sett vilken potential det finns här. Det har varit mycket inspirerande och nu ser jag fram emot att få vara med i arbetet att utveckla verksamheten in i framtiden, säger Magnus Bäckström.

Magnus Bäckström tillträder den 1 mars.Kontaktperson: Magnus Bäckström, 0725-00 18 13
Staffan Rydén, Kulturchef Västra Götalandsregionen, 0700-82 45 58 Ulrika Jisland, presstjänsten, 0700-82 47 33


Läs meddelandet som PDF