Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-12-05 17:30


Ny IS/IT-direktör för Västra Götalandsregionen


Göran Ejbyfeldt Pressbild

Till ny IS/IT-direktör för Västra Götalandsregionen har Göran Ejbyfeldt utsetts. Han är idag produktions-, kvalitets- och IT-chef vid Saab Automobile AB och tillträder sitt nya jobb den 1 mars.
– Göran Ejbyfeldt har den erfarenhet och drivkraft som behövs för att Västra Götalandsregionen ytterligare ska kunna utveckla och stärka IT-områdets position i organisationen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Göran Ejbyfeldt är 54 år, bor i Vänersborg och har hittills under hela sitt yrkesliv varit fordonsindustrin trogen. Han har främst jobbat inom teknisk utveckling med tillverkning samt med olika process-, IT- och kvalitetsfrågor, både inom Saab i Sverige och för GM-koncernen globalt. Sedan förra året sitter han i Saabs ledningsgrupp.
– Offentlig sektor är ett nytt och spännande område för mig och jag ser att de kunskaper och erfarenheter jag tillägnat mig genom åren i företagsvärlden kan komma till nytta i mitt nya uppdrag, säger Göran Ejbyfeldt.
– Mitt fokus kommer att ligga på uppdraget i att förändra dagens IT-verksamhet i Västra Götalandsregionen, både strategiskt och operativt, för att få till en bättre effektivitet. Jag har jobbat mycket med omfattande förändringsprocesser i olika länder. Att få med sig människorna i de processerna är alltid en utmaning, och när det lyckas och både medarbetare och kunder är nöjda så är det en stor tillfredsställelse, säger Göran Ejbyfeldt.

IT-verksamheten inom Västra Götalandsregionen är omfattande och i ständig utveckling, framför allt inom hälso- och sjukvården. Här finns stödjande IT-system för den direkta vården, men också för administration av uppgifter för exempelvis olika register som behövs för kvalitetsutveckling. Inom området e-hälsa utvecklas alltfler tjänster, både för vårdpersonal och för invånare/patienter. Totalt är det drygt 500 personer inom Västra Götalandsregionen som jobbar med IT-frågor, strategiskt eller som servicefunktion.
– Göran Ejbyfeldt kommer in i ett skede där vi just är klara med en omfattande översyn av hela området och det finns politiska beslut för att lyfta IT-frågorna till en mer strategisk nivå. Min bedömning är att han har erfarenheter och kraft att genomföra det som behövs, säger Ann-Sofi Lodin.

Fotnot: IS står för informationssystem, IT för informationsteknik



Kontaktperson: För ytterligare information, kontakta regiondirektör Ann-Sofi Lodin, telefon 070-632 11 65, eller Göran Ejbyfeldt, telefon 070-085 56 54.


Läs meddelandet som PDF