Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-03-14 11:00


Ny chef för Frölunda Specialistsjukhus


Till ny chef för Frölunda Specialistsjukhus har Madeleine Andersson utsetts. Hon är idag chef för hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli i Borås.

– Madeleine Andersson har genom sin långa erfarenhet av att vara ledare inom hälso- och sjukvården ett brett perspektiv på vårdfrågorna, något som är värdefullt i rollen som sjukhusdirektör, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Madeleine Andersson är 56 år, bor i Mölndal och sedan 2008 är hon chef för hälso- och sjukvårdsnämndernas kansli i Borås. I den rollen har hon bland annat varit med och utvecklat en modell för närvårdssamverkan mellan vårdgivare, kommuner och region. Dessförinnan har hon haft flera ledande positioner inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, bland annat biträdande områdeschef och direktör för Affärsutveckling.

– Jag är imponerad av den utveckling som Frölunda Specialistsjukhus genomgått, och planerna på ett närsjukvårdscentrum känns väldigt spännande att få jobba med, säger Madeleine Andersson.

– Frölunda Specialistsjukhus har en viktig roll, både som vårdgivare i närområdet och genom den vård som bedrivs vid sjukhuset. Jag hoppas på att med mina medarbetare kunna utveckla den rollen ytterligare, säger Madeleine Andersson.

Madeleine Andersson är ännu en chef som rekryterats internt inom Västra Götalandsregionen.

– En av våra målsättningar när det gäller chefsrekrytering är att ta vara på den kompetens och kraft som redan finns inom organisationen, säger regiondirektör Johan Assarsson.

På Frölunda Specialistsjukhus ges specialistvård inom medicin, kirurgi, neurologi, ortopedi, gynekologi, öron, näsa och hals, ögon och hud. På sjukhuset finns också en operationsavdelning, en vårdavdelning med femdygnsvård, en röntgenavdelning och sjukgymnastik. Sjukhuset har omkring 200 anställda.

– Det är ett oerhört välskött sjukhus, med hög kompetens hos personalen och med goda resultat i olika mätningar. Det handlar om bemötande och service, något som är viktigt för patienternas trygghet, men också om den medicinska kvaliteten, säger Madeleine Andersson.

Madeleine Andersson tillträder tjänsten som sjukhusdirektör den 1 september. Fram till dess är Ann Stokland, sjukhusdirektör för Kungälvs sjukhus, tillförordnad chef även för Frölunda Specialistsjukhus.



Kontaktperson: Madeleine Andersson, telefon 070-589 00 38, regiondirektör Johan Assarsson, telefon 070-249 17 24.


Läs meddelandet som PDF