Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-04-08 11:00


Ny chef för hälso- och sjukvårdskansliet i Mariestad


Till ny chef för hälso- och sjukvårdskansliet i Mariestad har Susanne Tedsjö utsetts. Hon jobbar idag med övergripande strategiska utvecklingsfrågor vid hälso- och sjukvårdsavdelningen i regionkansliet.

– Susanne Tedsjö har med sig erfarenheter både från praktiskt vårdarbete, från olika analys- och projektledaruppdrag och som chef inom hälso- och sjukvården. Det är en styrka i uppdraget som hälso- och sjukvårdschef, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Susanne Tedsjö är 43 år, bor i Mölndal och sedan 2006 jobbar hon med regionövergripande frågor inom kvalitetsutveckling för hälso- och sjukvården. Som planeringsledare på hälso- och sjukvårdskansliet i Borås hade hon tidigare ansvarat för förhandling, utredning, utveckling och uppföljning av vården i Sjuhäradsområdet. Hon har också varit projektledare för arbetet med att utveckla en nationell patientenkät.

– Att få vara med och påverka att vården är bra och täcker behoven för invånarna känns som oerhört viktiga uppgifter. Inte minst när det gäller utvecklingen av mer hälsofrämjande och nära vård, säger Susanne Tedsjö, som har en sjuksköterskeexamen och flera års vårdarbete med sig in i det nya uppdraget.

Hälso- och sjukvårdskansliet i Mariestad är administrativt stöd för de två hälso- och sjukvårdsnämnderna för kommunerna Essunga, Falköping, Grästorp, Götene, Lidköping, Skara, Vara, Gullspång, Hjo, Karlsborg, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Töreboda. Nämnderna är befolkningsföreträdare och har ansvar för att främja befolkningens hälsa och se till att det finns tillgång till primärvård, sjukhusvård, tandvård, folkhälsoinsatser samt insatser för funktionshindrade. Hälso- och sjukvårdskansliet har ett 20-tal medarbetare.

– Kansliet i Mariestad är välskött och relationerna till vårdgivarna är goda. Jag hoppas kunna bidra till en ytterligare utvecklad och god vård i området, säger Susanne Tedsjö.

Susanne Tedsjö tillträder som hälso- och sjukvårdschef i Mariestad den 1 maj. Hon efterträder Gunbrith O Palo, som går i pension.



Kontaktperson: Susanne Tedsjö 0703-88 28 30 eller regiondirektör Johan Assarsson 0702-49 17 24.


Läs meddelandet som PDF