Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2014-12-10 11:00


Ny personaldirektör för VGR


Till ny personaldirektör för Västra Götalandsregionen har Marina Olsson utsetts. Hon är sedan i oktober tillförordnad personaldirektör.

- Marina Olsson har en bred erfarenhet av personalfrågor, både som linjechef, på personalavdelning och genom fackligt arbete. Hon har på kort tid kommit bra in i HR-frågorna och har genom sin bakgrund tillfört nya perspektiv. Hon har ett engagemang och en drivkraft som gör henne mycket väl lämpad för uppdraget, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Marina Olsson tillträdde som tillförordnad personaldirektör den 7 oktober och kom då närmast från tjänsten som sjukhusdirektör vid Angereds Närsjukhus. Hon har en bakgrund som sjuksköterska och har lång erfarenhet av hälso- och sjukvårdsverksamheten. Mellan 1999 och 2008 var hon ordförande i Vårdförbundets avdelning i Västra Götaland och 2009 blev hon sjukhusdirektör för Angereds Närsjukhus.

- Mitt grundläggande intresse för HR-frågor har knappast minskat under den tid jag varit tillförordnad personaldirektör. Snarare känner jag ett ännu större engagemang, framför allt när det gäller kompetensförsörjningen som är den absolut största utmaningen vi har framöver, säger Marina Olsson.

Marina Olsson tillträder som personaldirektör den 1 januari.

Högupplöst bild på Marina Olsson



Kontaktperson: Regiondirektör Ann-Sofi Lodin 0706-32 11 65, personaldirektör Marina Olsson 0706-30 58 57.


Läs meddelandet som PDF