Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-06-16 10:00


Ny sjukhusdirektör för Alingsås lasarett


Hans Holmberg blir ny sjukhusdirektör för Alingsås lasarett.
— Alingsås lasarett är ett mycket välskött sjukhus och jag ser fram emot att få jobba med den fortsatta utvecklingen där, säger Hans Holmberg.

Hans Holmberg är 55 år, och har ett mångårigt förflutet som chef och chefläkare inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.
Jag trivs med att vara chef, att driva frågor som gör att det blir bättre både för patienterna och medarbetarna. Delaktighet och närhet är nyckelord i mitt ledarskap, ord som jag också förknippar starkt med Alingsås Lasarett, säger Hans Holmberg.

Hans Holmberg är läkare med specialistkompetens inom invärtes medicin samt hjärtsjukvård. För närvarande är han chef för ett av Sahlgrenska Universitetssjukhusens områden, med bland annat all vuxenpsykiatri i Storgöteborg samt akutmottagningen och specialiteterna medicin, kirurgi och geriatrik på Östra sjukhuset. Området har ca 3 400 anställda.

Alingsås lasarett har ca 600 anställda och ungefär 100 vårdplatser.
Sjukhusets grundtanke är att finnas i närområdet och samarbeta med andra vårdgivare för att skapa trygghet för invånarna i området. Men det finns också en ambition att utveckla och pröva nya arbetssätt, och det tycker jag ska bli väldigt spännande att få jobba vidare med, tillsammans med personalen, säger Hans Holmberg, som också jobba med kvalitetsutveckling inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset, SU.

Hans Holmberg har en gedigen erfarenhet av att vara chef, och han har hela tiden under sin chefsperiod på SU fördjupat sina ledarkunskaper i olika chefsutvecklingsprogram. Att han nu blir direktör för en egen förvaltning är ett naturligt steg. Jag är övertygad om att det kommer att fungera mycket bra, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Hans Holmberg tillträder tjänsten som sjukhusdirektör i Alingsås den 15 september. Samtidigt slutar nuvarande direktören Ulla Stjernlöf, som uppnått pensionsåldern. Hon övergår till att jobba med utvecklingsfrågor på regiondirektörens uppdrag.



Kontaktperson: Hans Holmberg, 0705-88 16 68. Regiondirektör Johan Assarsson, 0702-49 17 24.


Läs meddelandet som PDF