Pressmeddelande
Från Koncernkontoret
2015-05-27 14:00


Ny sjukhusdirektör för Angereds Närsjukhus


Hans Svensson har idag utsetts till sjukhusdirektör för Angereds Närsjukhus. Han är idag divisionschef för division medicinsk service i Landstingen Sörmland och kommer att tillträda sin nya tjänst senast den 1 oktober.

Hans Svensson har sen tidigare en lång karriär i Västra Götalandsregionen som verksamhetschef för ambulans och akutsjukvård både inom NU-sjukvården och i Göteborg. 

-          Vi är glada att kunna rekrytera en chef som har en bred erfarenhet från många verksamheter och olika arbetsplatser, nu senast landstinget i Sörmland, säger Ann-Sofi Lodin, regiondirektör. Hans stora kunskap om sjukhusvården och goda ledaregenskaper gör att han är mycket lämpad att ta sig an den här uppgiften. Hans Svensson är också mycket engagerad i arbetet med att hitta lösningar för nya arbetsformer och brinner för den vårdnära servicen till patienterna. Han är dessutom omvittnat omtyckt och har goda relationer med både patienter och personal, säger Ann-Sofi Lodin.

 

-          Den röda tråden genom mitt yrkesliv har varit att utveckla den patientnära vården. Att åstadkomma patientnytta är en känsla som är mycket starkt grundad i mig. Som chef har jag arbetat tillsammans med medarbetarna med dialog och bred förankring. Det har också varit värdefullt att arbeta på annan ort i några år och lära sig en verksamhet utanför Västra Götalandsregionen.  Landstinget Sörmland har berikat mig med erfarenheter som jag tar med mig tillbaka men jag kan också konstatera att Västra Götalandsregionen ligger långt framme på många områden. Jag är nu glad att få vara med och utveckla den framtida vården på Angereds Närsjukhus, säger Hans Svensson.

 



Kontaktperson: Ann-Sofi Lodin, regiondirektör 0706/321165


Läs meddelandet som PDF