Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2012-11-13 12:00


Nya tjänster tillsatta i regiondirektörens stab


Tre tjänster har den senaste tiden tillsatts i regiondirektörens stab. Till direktör för ägarstyrning har Eva Arrdal utsetts, till affärsutvecklingsdirektör Johan Ström och till stabschef Boris Ståhl. De tre tillträder sina nya uppdrag i början av 2013.

– Det känns skönt att det nu är klart med de tre tillsättningarna. Eva Arrdal, Boris Ståhl och Johan Ström kommer att vara en värdefull förstärkning för mig, regionkansliet och politiken. Det gäller framförallt i ägarstyrningsfrågor, vilket alla tre kommer att arbeta med på olika sätt.

I våras presenterades ett förslag på en ny kansliorganisation och en renodling av regionkansliets uppdrag. I förslaget presenterades tre nya stabstjänster som stöd till regiondirektören i regionövergripande styrnings- och ledningsfrågor. Två av tjänsterna som ägarstyrningsdirektör och affärsutvecklingsdirektör har nu tillsatts men den tredje tjänsten, som kommunikationsstrateg, kommer inte att tillsättas. Istället återinrättas tjänsten som stabschef.

– Eva Arrdal, Johan Ström och Boris Ståhl utgör tillsammans en bra mix av kompetenser och kommer att vara ett bra stöd för mig i det regionövergripande arbetet, säger Ann-Sofi.

Direktör ägarstyrning – Eva Arrdal

I februari tillträder Eva Arrdal tjänsten som ägarstyrningsdirektör. Eva kommer närmast från Sahlgrenska Universitetssjukhuset där hon de senaste 16 åren har haft flera chefspositioner och sedan 2009 arbetat som ekonomi- och marknadsdirektör.

– Eva är en drivande och kompetent person med stor erfarenhet från verksamheten, framförallt sjukvården, vilket är viktigt i rollen för att driva ägarstyrningen, säger Ann-Sofi Lodin.

Som direktör för ägarstyrning kommer Eva att arbeta med frågor som berör regionövergripande styrning, ledning och uppföljning. I ett nära samarbete med bland annat regionkansliets controllers kommer Eva att arbeta med regionövergripande samordning av ekonomi, personal och verksamhetsfrågor. I uppdraget ingår även att vara proaktiv i ägarrollen, produktionsplanering och att arbeta som stöd till politikerna i regionstyrelsen och dess utskott.

Eva kommer inte att lämna Sahlgrenska Universitetssjukhuset helt förrän sjukhuset hittat ett bra sätt att ersätta henne.

Affärsutvecklingsdirektör – Johan Ström

Johan Ström tillträder i början av januari nästa år tjänsten som affärsutvecklingsdirektör med ansvar bland annat för projektsamordning.

– Johans erfarenheter och bakgrund, inte minst från året inom vår egen primärvårdsorganisation, gör att jag tror att han kommer att passa bra hos oss och ge ett värdefullt bidrag till verksamhetens utveckling, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Som affärsutvecklings- och projektsamordningsdirektör kommer Johan främst att arbeta med utveckling av Västra Götalandsregionens förbättringsarbete, att samordna och följa upp strategiska projekt och ta fram besluts- och prioriteringsunderlag. Han ska också koordinera Västra Götalandsregionens omvärldsbevakning.

Närmast kommer Johan från den privata vårdkoncernen Ambea där han under det senaste året varit en del i ledningsgruppen för koncernens hälso- och sjukvårds verksamhet. Johan har sedan tidigare fleråriga erfarenheter som konsult inom management, affärs- och verksamhetsutveckling inom både privat och offentlig verksamhet. Inför konkurrensutsättningen och införandet av VG primärvård arbetade Johan som konsult inom Västra Götalandsregionens primärvård för att stötta organisationen i förändringsarbetet.

Stabschef – Boris Ståhl

Boris Ståhl tillträder tjänsten som stabschef hos Ann-Sofi Lodin den 1 januari. Han kommer närmast från regionkansliets ekonomiavdelning där han det senaste året bland annat arbetat med det så kallade balansarbetet kring Västra Götalandsregionens ekonomi och med samordning kring ägarutskottets ärenden.

– Boris har varit ett stort stöd för mig och regionkansliet under det senaste året. Han har en gedigen erfarenhet från Västra Götalandsregionen och regionpolitiken som är viktig för mig, säger Ann-Sofi Lodin.

Som stabschef kommer Boris att vara regiondirektörens stöd i ärendeberedningen inför ägarutskottet och regionstyrelsen. Han kommer också att vara en av dem som driver det programkontor som nu inrättas för att driva de gemensamma och regionövergripande utvecklingsfrågorna inom hälso- och sjukvården. Boris kommer även att bistå direktören med andra aktuella uppdrag.

Boris började arbeta för Västra Götalandsregionen 1998, året innan regionen bildades, då han tillsammans med politikerna deltog i det förberedande arbetet. Från 1999 fram till 2010 var han politisk sekreterare och stabschef för Socialdemokraterna.



Kontaktperson: Regiondirektör Ann-Sofi Lodin 0706-32 11 65.


Läs meddelandet som PDF