Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-06-16 10:00


Per-Olov Magnusson ny rektor för Dalslands folkhögskola


Per-Olov Magnusson, har utsetts till ny rektor för Dalslands folkhögskola i Färgelanda. Per-Olov är 47 år och idag områdeschef och rektor inom Munkedals kommun, han tillträder sin nya tjänst den 1 september.

– Per-Olovs erfarenheter från arbetsledande befattningar inom skolans värld och hans förankring i Färgelanda kommer att bidra till utvecklingen av Dalslands folkhögskola, säger Birgit Bratt, administrativ direktör för Västra Götalandsregionen .

Inom tjänsten som rektor kommer Per-Olov att ansvara för att leda och utveckla verksamheten vid skolan. Med utgångspunkt i kulturnämndens uppdrag och folkhögskolans folkbildningstradition ska han verka för ett gott studieklimat och en god arbetsmiljö.

– Jag tror att mina erfarenheter av folkrörelsearbete, av arbetsledning inom skolan och att arbeta med människor i utsatta situationer, har gett mig en förståelse för individers olikheter och förutsättningar att nå uppsatta mål säger Per-olov och fortsätter;
– Att se människor växa och stärkas i det de gör är den stora behållningen i mitt arbete.

Dalslands folkhögskola är en egen förvaltning inom Västra Götalandsregionen och en av regionens sju folkhögskolor. Verksamheten bedrivs dels i internatsform vid skolan i Färgelanda och dels som externatskola i Trollhättan. Vid skolan finns förutom allmän linje en invandrarlinje, verksamhet för dyslektiker, Livslinjen för arbetslösa och sjukskrivna samt hästskötarutbildning.

Dalslands folkhögskolas hemsida



Kontaktperson: Birgit Bratt, administrativ direktör, 0708-37 12 95. Per-Olov Magnusson 0524-182 60.


Läs meddelandet som PDF