Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2012-10-22 15:00


Ny rektor för Billströmska folkhögskolan - Peter Bäcklund


Peter Bäcklund har utsetts till ny rektor för Billströmska folkhögskolan.
– Som tidigare folkbildare är det fantastiskt att få möjlighet att återvända till folkhögskolans värld. Utbildningsformen ligger mig mycket varmt om hjärtat, säger Peter Bäcklund.

Peter Bäcklund är 43 år och har tidigare erfarenheter från Billströmska som lärare på skolan åren 1995-2006. Idag arbetar han som rektor för Uddevalla Vuxenutbildning och ansvarig för flera yrkesutbildningar på yrkesvux- och yrkeshögskolenivå men har även erfarenheter från gymnasieskolans IV-program och flera olika yrkes- och studieförberedande program.

– Med Peters kombination av erfarenheter som lärare inom folkhögskolan, som rektor och som verksam inom det kulturella området tror jag att han kommer att ge ett värdefullt bidrag som ledare och rektor för Billströmskas arbete och utveckling säger Bertil Törsäter, regionutvecklingsdirektör.

Billströmska folkhögskolan ligger på Tjörn, sex mil norr om Göteborg. Skolan som är en av Västra Götalandsregionens sju folkhögskolor. Skolan arbetar i friare utbildningsformer för att tillmötesgå elevernas individuella behov och önskemål. Skolan drivs i huvudsak som internat och har förutom allmän linje en tydlig kulturell profil med inriktning på musik, bild och textil.

– Helhetssynen på individen och gruppen är en framgångsfaktor för folkhögskolan. Det är min övertygelse att de pedagogiska idéerna, med dialog, sammanhållna studiegrupper och gemensamma aktiviteter som sträcker sig utanför klassrummet, fungerar väldigt bra, säger Peter Bäcklund.

Peter Bäcklund tillträder tjänsten i februari 2013.



Kontaktperson: Regionutvecklingsdirektör Bertil Törsäter 0708-63 07 32. Peter Bäcklund 0522-69 78 13.


Läs meddelandet som PDF