Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2010-09-21 15:10


Regionfullmäktige den 21 september


Det näst sista regionfullmäktige för mandatperioden är avslutat. Mötet blev ovanligt kort och avslutades redan vid 15-tiden på tisdagseftermiddagen.

Fullmäktige debatterade och fattade bland annat beslut om försäljning av en fastighet i Uddevalla, tomträttsavtal för Sahlgrenska i Göteborg, partistöd för kommande mandatperiod och garanti för tillbyggand av Göteborgs Operan.

Dessutom fattade fullmäktige beslut om 13 motioner som bland annat tog upp frågor om cykelpooler, kultur på recept, kompetensutveckling för personal, inrättande av canceravdelning för ungdomar och unga vuxna, införande av personalbil samt en motion om att göra Skene lasarett till ett självständigt närsjukhus.

Mer information om besluten finns på Västra Götalandsregionens hemsida www.vgregion.se/rfdirekt där mötet även gick att följa direkt via webb-TV. Sändningen går att se i repris från och med den 22 september.

Förändringar i fullmäktige, nämnder och styrelser

Valet den 19 september innebär förändringar i Västra Götalandsregionens fullmäktige, nämnder och styrelser. Förändringarna sker successivt under hösten allt eftersom partierna genom val fördelar förtroendeuppdragen.

Det avgående regionfullmäktige sammanträder för sista gången den 19 oktober.

Regionfullmäktiges nyvalda ledamöter och ersättare tillträder den 2 november i samband med att det nya regionfullmäktige sammanträder för första gången. Vid mötet den 2 november väljs ordförande, 1:e vice och 2:e vice ordförande (presidium) i regionfullmäktige. Dessutom utses regionstyrelsen, valberedningen och arvodesberedning.

Övriga nämnder och styrelser utses vid fullmäktigemötet den 30 november men tillträder först den 1 januari 2011.



Kontaktperson: Hans Aronsson, ordförande regionfullmäktige, 0705-31 32 01.
Kjell Foss, presschef, 0702-41 52 88. Niclas Samsioe, presstjänten, 0706-98 06 35.


Läs meddelandet som PDF