Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2015-02-03 15:00


Regionfullmäktige den 3 februari


På tisdagen den 3 februari samlades regionfullmäktige för sitt första sammanträde 2015. Under sammanträdet beslutade politikerna bland annat;

  • att Västra Götalandsregionens ska bilda regionalt bredbandsbolag med kommunerna i Västra Götaland.
  • att finansiera nya regionens hus i Göteborg och att Vänersborg även i fortsättningen ska vara Västra Götalandsregionens huvudsäte.
  • att Västra Götalandsregionen blir delägare i Sahlgrenska Science park.
  • att den maritima strategin ska uppdateras med fokus på land och vatten.
  • att ansöka om medlemskap i kommunalförbundet Ambulanshelikopter Värmland – Dalarna så att förbundet, under namnet Svensk Luftambulans, kan ta över ambulanshelikopterverksamheten från den 1 januari 2019.

Ledamöterna lämnade in sju motioner om bland annat kompetenscentrum för äldrefrågor, att avskaffa avgiften för screening-gynekologis hälsokontroll och screeningprogram för att upptäcka prostatacancer i tid.

Regionfullmäktiges beslut i korthet

Mötet som var öppet för allmänheten gick att följa i närradion samt via webb-radio och -TV. Mötet går att se i repris på Västra Götalandsregionens hemsida från och med onsdagen den 4 februari.

Mötet i repris

Kommentarer till dagens sammanträde kan finnas partiernas hemsidor

Handlingar till sammanträdet

Fullmäktige samlas nästa gång den 14 april i Vänersborgs kommunhus klockan 09.30. Regionstyrelsen sammanträder nästa gång den 10 februari i Residenset i Vänersborg.

 



Kontaktperson: Presstjänsten Niclas Samsioe 0706-98 06 35


Läs meddelandet som PDF