Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-04-06 11:00


Tidigare kulturchef lämnar Västra Götalandsregionen


Den tidigare kulturchefen Kristian Berg kommer att lämna Västra Götalandsregionen helt efter sommaren.

– Vi har träffat en sådan överenskommelse. Han har fullgjort det uppdrag han fick för drygt ett år sedan och fram till sommaren kommer han nu att fullfölja överlämningen av den rapport han sammanställt som underlag till Västra Götalandsregionens nya kulturpolitik, säger regiondirektör Johan Assarsson.

Kristian Berg anställdes som kulturchef i Västra Götalandsregionen den 1 februari 2007.

– Hans styrka ligger i hans djupa förankring i det svenska kulturlivet och förmågan att se kulturens roll i samhällsutvecklingen. Det är också detta som låg till grund för det uppdrag han fick i början av förra året, förklarar regiondirektör Johan Assarsson.

Uppdraget innebar att ta fram ett underlag till det arbete som nu inletts med att ta fram ett program för en ny kulturpolitik för Västra Götaland. Programmet kommer att arbetas fram i en bred process under ledning av kulturnämnden i Västra Götalandsregionen.

– När hans uppdrag nu är slutfört, är vi överens om att Kristian Berg går vidare och därmed lämnar Västra Götalandsregionen enligt de villkor som anges i hans anställningsavtal, säger Johan Assarsson.



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson 0702-49 17 24.


Läs meddelandet som PDF