Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2012-03-19 16:30


Tillförordnad sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset


Lars GripDet blir Lars Grip som tillfälligt ersätter Jan Eriksson som sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU). Han tillträder den 1 april.
Lars Grip är i dag direktör för forskning, utveckling och utbildning vid SU och sitter i sjukhusets ledningsgrupp.
– Det känns naturligt att välja någon som redan finns i ledningen och har en övergripande bild av verksamheten och vad som måste göras. Dessutom finns ett stort förtroende för Lars Grip, både i verksamheten och hos styrelsen, säger regiondirektör Ann-Sofi Lodin.

Lars Grip är 59 år, professor och överläkare och har en lång klinisk bana som kardiolog (hjärtspecialist). På SU började han 1996, och har bland annat varit verksamhetschef inom området kardiologi. Sedan 1 april i fjol är Lars Grip sjukhusets FoUU-direktör.

– Jag ser fram emot att ta ansvar på ett övergripande plan för att fortsätta att utveckla Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Som universitetssjukhus har vi en viktig uppgift att stärka och utveckla sjukvården, inte minst beträffande kvalitet, säkerhet och tillgänglighet, liksom att arbeta med forskning, utveckling och utbildning, säger Lars Grip.

Det var för drygt en månad sedan som Jan Eriksson aviserade att han kommer att sluta som direktör för SU, efter att ha utsetts till direktör för Skånes Universitetssjukhus.

– Det finns alltid risker kring ett chefsbyte, särskilt med tanke på att SU nu också har en rad åtgärder på gång för att klara sin ekonomi. Det är skönt att vi har kunnat hitta en snabb och stabil lösning, och där jag vet att hela ledningsgruppen också tar ett stort ansvar. Sahlgrenska Universitetssjukhuset utgör en mycket viktig del av Västra Götalandsregionens sjukvård och ledningen för sjukhuset måste helt enkelt fungera, säger Ann-Sofi Lodin.

Rekryteringen av en permanent sjukhusdirektör har inletts. Lars Grips förordnande som sjukhusdirektör sträcker sig till årsskiftet, eller som längst tills en ny sjukhusdirektör är på plats.



Kontaktperson: Ann-Sofi Lodin, regiondirektör - 070-632 11 65
Lars Grip, tf sjukhusdirektör, SU - 070-525 29 04


Läs meddelandet som PDF