Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2010-02-24 11:00


Tillförordnad sjukhusdirektör utsedd för Södra Älvsborgs Sjukhus


Christer Wettervik

Pressbild: Christer Wettervik

Till tillförordnad sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) har Christer Wettervik utsetts. Han är idag medicinsk direktör vid sjukhuset.

Christer Wettervik tillträder tjänsten den 1 mars och är förordnad av regiondirektören året ut.

– Christer Wettervik har ett långt förflutet på sjukhuset, bland annat som chefläkare och har också spelat en stor roll i sjukhusets utveckling mot ett processorienterat arbetssätt, säger regiondirektör Johan Assarsson.

I början av februari blev det klart att Ingela Tuvegran, som varit sjukhusdirektör för SÄS sedan år 2000, lämnar den tjänsten för att bli utvecklingsdirektör i regiondirektörens stab. I avvaktan på en permanent ersättare, förordnas nu alltså Christer Wettervik som sjukhusdirektör till och med 31 december 2010.

Christer Wettervik kom till SÄS 1991 och tillträdde då tjänsten som ansvarig för kardiologsektionen vid medicinkliniken. 1999 blev han verksamhetschef vid medicinkliniken och från 2004 var han chefläkare vid sjukhuset. I fjol utnämndes Christer Wettervik till medicinsk direktör med uppgift att svara för strategisk planering.

Rekryteringen av ny sjukhusdirektör för Södra Älvsborgs Sjukhus påbörjas omgående.



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson 0702 - 49 17 24.


Läs meddelandet som PDF