Pressmeddelande
Från Koncernkontoret
2015-09-16 16:00


Utökade satsningar på psykologer i Västra Götalandsregionen


Västra Götalandsregionens personalutskott PU, beslutade idag om en utökad satsning på psykologer med 16 miljoner kronor årligen. Pengarna ska gå till praktikplatser och en regiongemensam utbildning.

En psykologutbildning omfattar idag fem års högskola och en obligatorisk praktiktjänstgöring om ett år. På grund av stora pensionsavgångar och stor efterfrågan på psykologer vill personalutskottet gå in och finansiera 40 praktikplatser för psykologer.

-          Vi ser ett stort behov av utbildade psykologer ute i våra verksamheter.  I juni beslutade också Hälso- och sjukvårdsstyrelsen HSS, att varje vårdcentral ska ha minst en psykolog eller någon med motsvarande kompetens, anställd vilket kommer att öka efterfrågan ytterligare. När man sen gjort sin praktiktjänstgöring hos oss, ser vi naturligtvis att man vill fortsätta att vara anställd i Västra Götalandsregionen, säger Marina Olsson, personaldirektör.

I det regionala utbildningsprogrammet för psykologer vill man nu utöka satsningen med ytterligare 2 miljoner kronor årligen. Det innebär att man kan skräddarsy utbildningen efter behov och önskemål.

-          Vi ser att psykologer är en viktig yrkesgrupp i våra verksamheter framöver. Genom dagens beslut om att finansiera ytterligare praktiktjänstgöring hoppas vi att kunna behålla den här viktiga kompetensen hos oss. Att sen bygga ut den gemensamma utbildningen för våra nya psykologer ser vi som ett led i att vara en attraktiv arbetsgivare, säger Gunilla Levén (M) ordförande PU.

 



Kontaktperson: Gunilla Levén (M), ordf personalutskottet, PU 070-305 32 02
Marina Olsson, personaldirektör 0706/305857


Läs meddelandet som PDF