Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-05-30 10:00


Vad gör Västra Götaland mer jämlikt ur ett HBTQ-perspektiv?


På HBTQ-festivalen den 1 juni deltar Tord Karlsson (S), ordförande i kommittén för rättighetsfrågor och Jan Alexandersson (V), ordförande i folkhälsokommittén, Västra Götalandsregionen, i ett idéseminarium och paneldebatt med rubriken ”Var med och gör Västra Götaland mer jämlikt”. Seminariet är ett samarrangemang mellan Västra Götalandsregionen, RFSL Göteborg och forum SKILL.

I samtal med publiken ska nya frågor, förslag på samarbeten och en vision tas fram om mer jämlika förutsättningar för att leva i Västra Götaland. Visionen och samarbetena blir en del av vad den nyinrättade kommittén för rättighetsfrågor i Västra Götalandsregionen kommer att jobba med. Seminariet är en mötesplats för den som vill påverka hur vi tillsammans kan göra Västra Götaland mer jämlikt!

– Det här seminariet är en bra möjlighet för oss att ha en dialog med HBTQ-rörelsen och med allmänheten. Min förhoppning är att detta är starten på ett bra samarbete. Här kommer vi att utveckla vårt kontaktnät och få ett bra tillfälle att sprida information om vår kommitté. Kommittén för rättighetsfrågor har som uppgift att främja alla människors möjligheter att delta i samhället på lika villkor säger Tord Karlsson (S), ordförande i kommittén för rättighetsfrågor.

– Vi arbetar för att skapa förutsättningar för jämlik hälsa i Västra Götaland och vi ser det här seminariet som en del i det arbetet och en möjlighet att hitta nya och fördjupade kontakter med HBTQ-rörelsen, säger Jan Alexandersson (V), ordförande i folkhälsokommittén.

Tid: Onsdag 1 juni, kl. 12.00-13.30 i sal c505 i Regnbågskvarteret, Fågelsången 1 Göteborg (Artisten).

Se programmet och övriga medverkanden i festivalprogrammet http://hbtqfestivalen.se

HBTQ-Festivalen är en konst- och kulturfestival som lyfter upp normkritik och hbt-personers livssituation. Alla är välkomna att delta oavsett sexuell läggning, könsidentitet, etnicitet, funktionalitet och religiös åskådning.

 

För mer information om evenamnget, kontakta:

Åse Enkvist, utvecklingsledare på folkhälsokommitténs kansli. Telefon: 0521-27 53 22, 0708-37 85 97. Maria Talja, samordnare jämställdhets/HBT-frågor på kommittén för rättighetsfrågors kansli. Telefon: 072-207 31 29

 

För information om Västra Götalandsregionens arbete med rättighets- och folkhälsofrågor:

Tord Karlsson (S), ordförande kommittén för rättighetsfrågor, Västra Götalandsregionen ftn 0702-99 22 01, Jan Alexandersson (V), ordförande folkhälsokommittén, Västra Götalandsregionen, tfn 0706-61 41 74, Annika Ottosson, enhetschef för kommittén för rättighetsfrågors kansli, Västra Götalandsregionen, tfn 031-63 09 25, Johan Jonsson, folkhälsochef, Västra Götalandsregionen, tfn 0706-82 21 00.



Kontaktperson: Se ovan.


Läs meddelandet som PDF