Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-07-04 10:30


Seminarium med pressträff i Visby 5 juli

Valdeltagandet vid omvalet till Västra Götalandsregionen i maj stannade på 44 procent. Vilka slutsatser kan och behöver vi dra av detta?


Vid ett seminarium i Almedalen diskuteras valdeltagandet vid omvalet och bland annat kommer representanter för SCB och SOM-institutet vid Göteborgs universitet att för första gången presentera delar av resultatet i de undersökningar som gjordes i samband med omvalet. Det handlar bland annat om närmare granskning av vilka partier som vann respektive förlorade på omvalet och om vilka skäl som angavs av dem som valde att inte rösta.

Medverkar vid seminariet gör professor Henrik Ekengren Oscarsson, chef för SOM-institutet vid Göteborgs universitet, Richard Öhrvall, analytiker vid SCB:s enhet för demokratistatistik, regionpolitikerna Gert-Inge Andersson (S) och Gunilla Levén (M) samt Oscar Wåglund Söderström, statssekreterare hos demokratiministern.

Välkommen till seminariet och den efterföljande pressträffen, då det finns möjlighet att ställa frågor till de medverkande!

Plats: Bryggarsalen, Strand hotell, Strandgatan 34
Tid: 5 juli. Seminariet börjar 8.30, pressträffen klockan 10.

Mer om seminariet finns på http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/9060



Kontaktperson: Lennart Löfgren 0702-515001, Kerstin Einarsson, 0705-607111


Läs meddelandet som PDF