Pressmeddelande
Från Koncernkontoret
2015-05-21 12:30


Västra Götalandsregionen satsar på uppgiftsväxling (workshifting)


Personalutskottet i Västra Götalandsregionen PU, beslutade på sitt möte under torsdagen att tillsätta en koordinator för att stödja arbetet med uppgiftsväxling inom vården. 

-          Uppgiftsväxling innebär att man försöker att arbeta smartare inom framförallt vården. Idag har vi en situation där vi dras med långa köer och svårigheter att rekrytera inom vissa yrkesgrupper. Då måste vi som arbetsgivare se över hur vi använder de resurser vi har. Finns det uppgifter som sjuksköterskorna gör idag som en undersköterska kan göra till exempel. På det här sättet frigör vi resurser och dessutom blir det ett sätt att höja kompetensen och skapa nya karriärvägar för våra medarbetare.

-          Vi som politiker markerar nu att vi vill fortsätta stödja arbetet med vem som gör vad i vården. Det är en viktig strategisk fråga för framtiden. Det är också ett led i att vara en attraktiv arbetsgivare och kunna driva en effektiv och patientsäker vård. Hittills har vi fått många positiva signaler från de som redan börjat testa arbetet med uppgiftsväxling som till exempel SkaS i Skövde, säger Gunilla Levén(M) ordförande i personalutskottet.

Koordinatorn kommer att börja sitt arbete efter sommaren.

 

 

 

 



Kontaktperson: Gunilla Levén ordf PU 0703/053202
Marina Olsson personaldirektör 0706/305857


Läs meddelandet som PDF