Pressmeddelande
Från Skaraborgs Sjukhus
2010-06-15 16:30


Sjukhusstyrelsens sammanträde den 15 juni 2010


Sjukhusstyrelsen fick information om det fortgående arbetet för en verksamhet i balans. Under hösten 2009 låg fokus på att få ner personalvolymen, vilket har genomförts och resulterat i sänkt kostnadsnivå.

Aktiviteter pågår för att säkra de resultat som uppnåtts och med att ta fram ytterligare åtgärder i de fall där den förväntade effekten har uteblivit. Därutöver har arbete påbörjats med att ta fram handlingsplaner samt aktivitets- och tidplaner för att skapa ett arbetssätt som ger en verksamhet i balans. Utgångspunkten för arbetet är offensiv verksamhetsutveckling, att arbeta med processer, ständigt förbättra, basera beslut på fakta, låt alla vara delaktiga samt sätta kunden i centrum.

Väntetider till besök och behandling

Det totala inflödet av remisser för nybesök ökar inom många specialiteter. Detta, tillsammans med det pågående omställningsarbetet, har medfört att väntetiderna ökar, men de åtgärder som genomförs förutsätts ge effekt så att sjukhuset klarar gällande tider för vårdgaranti. 

Ekonomi och produktion

Resultatet för perioden är -26,5 miljoner kronor. För motsvarande period 2009 var resultatet -67,2 miljoner kronor. De största negativa avvikelseposterna finns för löner, bemanningsföretag och köpt vård.

För 2010 beräknas sjukhuset nå ett nollresultat. Då har hänsyn tagits till den extra ersättningen för omställningsarbete och arbete med tillgänglighet. Prognosen baseras också på att pågående och tillkommande effektiviseringar genomförs enligt planerna och att löneavtalet inte överstiger budgeterad nivå.

 

Bilaga: Månadsrapport maj 2010

 

 



Kontaktperson: Styrelsens ordförande Lars Christer Jonson, tel. 0708-20 20 35
Sjukhusdirektör Birgitta Molin-Mellander, tel. 070-518 60 69


Läs meddelandet som PDF