Pressmeddelande
Från SÄS
2011-10-21 07:30


Agneta Hallberg Hansson blir ny personalchef på SÄS


- Det blir en spännande utmaning att arbeta med personalfrågor på en så stor arbetsplats och med så kvalificerad personal, säger Agneta Hallberg Hansson.

Som personalchef får hon ett övergripande ansvar för att leda och utveckla såväl det långsiktiga som det operativa arbetet inom personalområdet och hon ingår i sjukhusets ledningsgrupp.

- Jag ser att Agneta är en person som kan bidra till att SÄS blir en förebild för andra när det gäller personalfrågor. Personalen är vår viktigaste resurs för att kunna ge en god vård och utveckla den ytterligare för framtiden, säger sjukhusdirektör Thomas Wallén.

Agneta Hallberg Hansson, personalchef SÄS
Agneta Hallberg Hansson, ny personalchef på SÄS.
Foto: Sävsjö kommun.

Ladda ner högupplöst bild på Agneta Hallberg Hansson.

Agneta Hallberg Hansson har en bred erfarenhet när det gäller personalfrågor. Närmast kommer hon från en tjänst som personalchef i Sävsjö kommun, en kommun i Jönköpings län med 1000 medarbetare och 10 000 invånare. Innan dess har hon arbetat med flera olika delar inom personalområdet på Arbetsförmedlingen och landstinget i Jönköpings län. På arbetsförmedlingen var hennes arbete inriktat på rekrytering av högskolestudenter, i samarbete med företag i länet. Inom landstinget har hon arbetat med personalstöd, som exempelvis rekrytering, kompetensutveckling och lönesättning, till kliniker på Höglandssjukhuset, samt med övergripande frågor kring arbetsmiljö och arbetsrätt på landstingets kansli.

- Det lockade mig att få komma till SÄS, som jag upplever är ett sjukhus där arbetsmiljö, ledarskap och medarbetarskap är viktiga frågor. Sedan kände jag också att jag ville tillbaka till landstinget, säger Agneta Hallberg Hansson.

Hon ser att den roll hon nu får kommer bli mer strategisk än operativ och menar att den viktigaste uppgiften blir att hålla ihop helheten på ett bra sätt. Det som också lockat henne är möjligheten att få arbeta med så många medarbetare med specialistkunskaper på området.

- Det jag tror att jag kan bidra med är min erfarenhet och bredd inom personalområdet. Samtidigt hoppas jag att jag ska kunna sprida mitt engagemang och det faktum att jag brinner för dessa frågor, säger hon.

I grunden är Agneta Hallberg Hansson gymnasieingenjör, men efter två års högskoleutbildning till civilingenjör avbröt hon sina studier för att helt byta bana och inrikta sig personalfrågor. Något hon inte ångrat. Hon är 45 år och hennes familj består av man och tre pojkar. Utanför arbetet gillar hon att åka längdskidor och att orientera, ett intresse som hon delar med övriga familjen. Nu letar de bostad i trakterna kring Jönköping och Ulricehamn.

Hon tillträder tjänsten den 9 januari och efterträder Pernilla Bergwall, som är tillförordnad personalchef sedan 1 september.


 Kontaktperson: Maria Bohlin, kommunikationschef, 0708-211 934
SÄS pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF