Pressmeddelande
Från (None)
2009-04-03 07:30


Förenklat besök för patienten genom Gemensam incheckning på Södra Älvsborgs Sjukhus


I framtiden kommer patienter som besöker Södra Älvsborgs Sjukhus att anmäla sig och betala i en gemensam incheckning, oberoende av vilken mottagning eller avdelning som patienten ska besöka.

Idag anmäler sig patienter och betalar i kassan på våra mottagningar, men framöver kommer dessa funktioner att samordnas och patienten ska istället anmäla sig och betala i en gemensam incheckning.

– Syftet med den här förändringen är att skapa större trygghet och service för patienten, säger Roger Johansson, projektledare för Gemensam incheckning.
– Vid ankomsten till sjukhuset ska patienten inte behöva fundera över vart hon eller han ska ta vägen. Oberoende av vilken mottagningen besöket gäller, ska anmälan och eventuell betalning ske i en av våra incheckningar. En annan fördel är att vi får bättre möjligheter att förädla servicen när vi samlar dessa funktioner på ett och samma ställe.

Den 3 april startar mottagningarna på kirurg- och medicinklinikerna med gemensam incheckning. Då kommer incheckningsdiskar att finnas vid informationen i huvudentrén. Under hösten 2009 kommer fler mottagningar successivt att ansluta till Gemensam incheckning.
– Eftersom sjukhuset är utspritt på ett geografiskt stort område kommer det framöver att finnas ytterligare incheckningar på andra platser på sjukhuset, så att exempelvis en patient som ska till rehabiliteringskliniken inte behöver ta en omväg via huvudentrén, förklarar Roger Johansson.

Planen är att alla mottagningar, med några få undantag, ska vara med i Gemensam incheckning och Roger Johanssons förhoppning är att de flesta mottagningarna har gått med 2011.



Kontaktperson: Roger Johansson, projektledare, tfn 033-616 42 00


Läs meddelandet som PDF