Pressmeddelande
Från (None)
2010-03-12 10:30


Katharina Thyrén Degerman utsedd till årets ST-handledare 2009


För andra året i rad har priset som årets ST-handledare delats ut på SÄS. I tuff konkurrens med ett dussintal andra nominerade har Katharina Thyrén Degerman, som är överläkare på kliniken för bild och funktionsmedicin, utnämnts till årets bästa ST-handledare 2009. Hon får priset bland annat för att hon genom engagemang och dialog utvecklat sina ST-läkare.

- Jag är hedrad och det känns överväldigande Jag är mycket glad och lycklig och det är en åtråvärd utmärkelse, säger Katharina Thyrén Degerman i samband med ceremonin.

Hon får utmärkelsen utifrån de nomineringar som ST-läkarna har skickat in. I specialistläkarnas nomineringar står det bland annat: ”Katharina har på ett engagerat sätt bedrivit handledning genom att alltid finnas till hands och besvara frågor. Därutöver har hon infört handledarkollegium där handledarna har träffats för att utvärdera oss ST-läkare och  planera hur utbildningen ska bli så bra som möjlig.”

Kriterier såsom engagemang och viljan att växa i sin roll som handledare har haft betydelse. Motiveringen lyder:

”För att ha upprätthållit en god klinisk handledning för alla utbildningsläkare samtidigt som hon på ett strukturerat och engagerat sätt tagit sig an och utvecklat sin roll som handledare enligt Socialstyrelsens föreskrifter; nämligen att kontinuerligt och i dialogform stödja, vägleda och bedöma ST-läkarens professionella utveckling.”

- Det här betyder mycket för mig att få denna utmärkelse. Jag tänker på mina egna handledare som har varit stora förebilder för mig. De betydde oerhört mycket för mig och jag vill gärna leva upp till det inför min egna adepter. Det betyder också mycket för ST-läkarna att visa att handledarrollen uppskattas. säger Katharina Thyrén Degerman



Kontaktperson: Pernilla Augustsson, informatör, tfn 033-616 24 44
Sami Kreutz, utbildningledare för ST, tfn 0706- 072384


Läs meddelandet som PDF