Pressmeddelande
Från (None)
2010-01-18 07:30


SÄS erbjuder hälsofrämjande föreläsningar för allmänheten


Södra Älvsborgs Sjukhus bjuder nu in allmänheten för att ta del av hälsofrämjande föreläsningar på SÄS i Skene och Borås. Vid sex tillfällen under våren kan den som är intresserad kostnadsfritt ta del av den kunskap som våra specialister har när det gäller alkohol, fysisk aktivitet, stresshantering, sömn, matvanor och tobak.

Sedan ett år tillbaka har SÄS anordnat hälsofrämjande föreläsningar för patienter och medarbetare. Satsningen har varit lyckad och sjukhuset vill nu bredda målgruppen.
 
- Vi har fått mycket positiv respons. Vi har också fått många förfrågningar från personer utanför sjukhuset som velat delta. Därför har vi valt att även ge allmänheten en möjlighet att ta del av våra uppskattade föreläsningar, säger Agneta Olofsson, hälsokoordinator på SÄS.

Under det senaste året har sammanlagt 18 föreläsningar genomförts på SÄS i Skene och Borås. Flest besökare hade en av föreläsningarna om stresshantering, som lockade ett nittiotal personer.  Föreläsningarna belyser framförallt vad deltagarna själva kan göra för att främja sin hälsa och det finns även möjlighet att ställa frågor. Föreläsare är sjukhusets egna specialister med bred kompetens och lång erfarenhet inom respektive område.

- Tanken är att vi ska bistå med kunskap, uppmuntra och inspirera deltagarna till en hälsosam livsstil, säger Agneta Olofsson.

Sedan 2007  är Södra Älvsborgs Sjukhus ett hälsofrämjande sjukhus och medverkar i nätverket Hälsofrämjande sjukhus och vårdorganisationer, HFS. En viktig uppgift är därmed att fungera som en hälsoresurs för invånarna i närområdet, att sprida kunskap och ge verktyg för att fördröja eller i bästa fall förhindra ett behov av sjukhusvård.

- Vårt huvuduppdrag som sjukhus är självklart att bota och lindra sjukdom, men vi både kan och ska använda vårt möte med patienten även till att främja hälsa i större utsträckning än vi hittills gjort. Sjukhuset är en viktig arena eftersom vi träffar en så stor del av befolkningen, säger Agneta Olofsson.


Läs programmet för vårens hälsofrämjande föreläsningar på www.vgregion.se/sas/halsa



Kontaktperson: Agneta Olofsson, hälsokoordinator, tfn 033-616 12 36, mobil 070-617 12 36


Läs meddelandet som PDF