Pressmeddelande
Från SÄS
2013-09-05 12:30


Sjukhusledningen på SÄS utmanar alla medarbetare i Kretsloppet


Genom den kaxiga parollen ”Kan du slå en direktör?” utmanar sjukhusledningen alla sina medarbetare i Kretsloppet den 14 september. Målet är att utifrån ett hälsofrämjande perspektiv få så många medarbetare som möjligt att delta genom att springa, jogga eller gå.

- Vi hoppas att detta ska inspirera sjukhusets medarbetare att delta i loppet. Vi vill att de ska sporra varandra att ställa upp så att vi blir riktigt många ”säsare” som gör detta tillsammans och som märks på gatorna i Borås, säger sjukhusdirektör Thomas Wallén, som själv kommer att springa 10 kilometer.


Sjukhusledningen på SÄS utmanar alla medarbetare i Kretsloppet.
Högupplöst bild på utmanarna i sjukhusledningen.
Foto: Pernilla Lundgren, SÄS
.

De medarbetare som deltar kan vinna fina priser och de som slår sjukhusledningens bästa tid på 10 km vinner startavgiften till nästa års Kretslopp. Även den enhet med störst andel medarbetare som deltar vinner pris i form av en fruktkorg per vecka i fyra veckor. Hittills har 170 medarbetare på sjukhuset anmält sig till loppet. En av sjukhusets enheter som antagit utmaningen är centraloperation.

- När jag såg informationen på vårt intranät om att sjukhusledningen utmanar oss i Kretsloppet sa jag till en kollega att vi måste skriva ut och sätta upp den i våra lokaler, för vi ska vinna detta! Jag tycker verkligen att det är en rolig grej från ledningens sida, säger undersköterskan Catharina Hedén, som dragit igång och peppat sina kollegor att vara med och själv tänker springa 10 kilometer.

- Jag har tänkt att jag ska slå sjukhusledningens bästa tid på 10 kilometer. Men vi är en stor avdelning där många medarbetare tränar regelbundet, så vi har stor chans att vinna pris som bästa enhet också, säger narkossjuksköterskan Mattias Gyllsdorf.

Deltagare på centraloperation.
Högupplöst bild på personal på centraloperation.

Bakre raden från vänster: Inger Andersson, Jeanette Jarneving, Anita Karlin, Maria Persson, Catharina Hedèn. Främre raden från vänster: Mattias Gyllsdorf, AnnMarie Wedberg, Mikael Asplund, JanRoger Karlsson. Foto: Jörgen Sahlén, fotomedia
.

Personalen på centraloperation har alltså lagt ribban högt. Tidigare år har det varit 5-6 anställda på enheten som deltagit, men ledningens utmaning har fått fler att vara med. Hittills är 16 medarbetare anmälda till loppets olika sträckor, en del ska springa, andra ska gå. Genom att de har pratat om det på raster och morgonmöten har de fått många arbetskamrater, som inte deltagit förut, att ställa upp.

- Vi har försökt pusha våra kollegor att vara med eftersom vi tycker att detta är en kul grej att göra tillsammans. Eller rättare sagt, vi har sagt att detta är något de bara ska göra, för ”tesagt” gäller, skämtar Catharina Hedén.

Men centraloperation får se upp, för det är fler enheter som vill vara med i den interna motionskampen på sjukhuset.  Budskapet som Catharina Hedén skickar med till övriga på SÄS är glasklart.

- Jag tycker inte de ska anmäla sig, så att vi vinner, säger hon och skrattar.

Kort Fakta kring Kretsloppet

Medarbetare på Södra Älvsborgs Sjukhus har möjlighet att köpa ett värdebevis till Kretsloppet till ett fast subventionerat pris, vilket innebär att det kostar 250 kronor.  Alla medarbetare som deltar får också en funktionströja från Västra Götalandsregionen. Kretsloppsdagen är Västra Götalandsregionens familjedag och på Stora torget kommer regionen att ha ett stort tält, dit besökare och anställda med familjer är välkomna. Där kommer flera av sjukhusets verksamheter vara på plats och visa upp sig, bland annat ambulanssjukvården, blodcentralen och ortopedkliniken. Även representanter för sjukhusets hälsofrämjande arbete och från personalavdelningen kommer att finnas i tältet för att svara på frågor om levnadsvanor och hur det är att jobba på SÄS.

 



Kontaktperson: SÄS pressjour 033-616 24 44


Läs meddelandet som PDF