Pressmeddelande
Från SÄS
2014-10-01 10:35


Välkommen till forsknings- och kvalitetsdagarna 23-24 oktober


Nu ser vi fram emot två intressanta forsknings- och kvalitetsdagar där medarbetarna på SÄS presenterar sina forsknings- och kvalitetsarbeten, i olika former som föreläsningar, prova på-aktiviteter och postrar. Alla inslagen är kopplade till sjukhusets fem fokusområden och till fokusområden i sjukhusets forskningsstrategi. I år hålls också ett problemlösnings- och innovationsmaraton, SÄS Primaton 24h. I Skene hålls delar av programmet med den 23 oktober.

-Vi följer med i utvecklingen av nya förbättringsmetoder och vill säkerställa vårt evidensbaserade arbetssätt. Det är angeläget att utveckla och sprida ny kunskap då snabba resultat är viktigt när det gäller prioriterade problemområden, säger Thomas Wallén. Nu hoppas jag verkligen att många har bokat in sig för att lyssna, testa, lära nytt och bli inspirerade under de här två dagarna, fortsätter Thomas Wallén.

Aktiviteter i SÄS Skene den 23 oktober

I år är det också ett program i Skene. Den 23 oktober kl. 13-16.00 hålls fem föreläsningar som i konferenssalen Arne Aldman.  Det går också att se tolv postrar som finns utanför lokalen. 

Webbsändningar och Twitter

Nytt för i år är också att alla föreläsningar webbsänds live i tre kanaler. Föreläsningarna kan precis som föregående år också ses i efterhand.

Alla kan under dagarna följa med och diskutera på Twitter där SÄS löpande publicerar korta meddelande om aktiviteterna under dagarna och hur arbetet för primatongrupperna går framåt. För att göra inlägg som syns i ett flöde använd hashtaggen #sasfok2014. 

Flödet presenteras via en tv-skärm i personalrestaurangen, Borås.

Temakväll ”Min hälsa-mitt i livet”

 Den 22 oktober kl. 17.30–19.30 anordnas en temakväll, ”Min hälsa-mitt i livet”. När man är mitt i livet och i en stressad vardag gäller det att hitta goda levnadsvanor för att hålla sig i form för att orka med. Det är temat för en inspirerande kväll där hälsa kost och motion är i fokus. Flera av SÄS medarbetare är på plats och ger goda råd kring hälsorelaterade frågor.

Program

Varje föreläsning pågår under 20 minuter. I anslutning till föreläsningarna går det att göra olika hälsotester och få personlig vägledning.

Kl. 17.30 Inledning med sjukhusdirektör Thomas Wallén

Kl. 17.35 Mer frukt och grönt som skydd mot sjukdomar 
Dietisterna Kristina Wirén och Linda Schiller ger dig råd hur du får i dig viktiga vitaminer, fibrer och antioxidanter.

Dietisterna

Kristina Wirén och Linda Schiller, dietister. Foto: Pernilla Lundgren, fotomedia. Högupplöst bild  Kristina och Linda. (jpg)

Kl. 18.00  Var rädd om ditt hjärta
Överläkare Per Fransson tar upp vilka riskfaktorer som leder till hjärt- och kärlsjukdomar.

Kl. 19.00 Hjärngodis-med kroppen för knoppen
Sjukgymnasten Sveneric Roslin berättar hur motion och kost påverkar vår hjärna. 

Hälsotesterna kretsar kring alkohol, balans, blodtryck, BMI-midjemått, fysisk aktivitet, grönsaker och tobak.

Lokal: Kunskapens torg i sjukhusentrén i Borås. Sprid gärna informationen om temakvällen vidare. Välkomna.



Kontaktperson: Marianne Segenstedt, tfn 033-6161000
Maria Bohlin, tfn 033-6161000 Pressjouren, tfn 033-6162444


Läs meddelandet som PDF