Pressmeddelande
Från Västra Götalandsregionen
2009-12-16 17:00


Egen startgrupp för Västra Götalandsregionen i GöteborgsVarvet även 2010


logotypI år hade Västra Götalandsregionen för första gången en egen startgrupp i GöteborgsVarvet. Nu är det bestämt att vårens succé ska upprepas.

– Över 700 medarbetare sprang i vår startgrupp och vi hade många fler besökare i vårt tält i startområdet, trots att det var första gången vi gjorde något sådant. Det var så lyckat att det känns självklart att göra om det även nästa år, säger Stig Lindholm, personalstrategiska avdelningen i regionkansliet.

Med egen startgrupp kan anställda i Västra Götalandsregionen i många fall starta längre fram bland de ca 50 000 löparna än vad som annars hade varit möjligt. Loppet stängde för anmälningar redan i oktober, men anställda i Västra Götalandsregionen kan anmäla sig ända fram till och med den 31 januari 2010. De som redan har anmält sig till loppet kommer att kunna flytta över till Västra Götalandsregionens startgrupp.

- Vi är mycket glada över det fortsatta samarbetet med en av Sveriges största arbetsgivare. Det är också intressant för oss att Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för bättre hälsa hos sina anställda då GöteborgsVarvet satsar mycket på utveckling mot organisationer, företag och löpare inom detta område, säger GöteborgsVarvets tävlingsledare Bo Edsberger.

Nytt för i år är att det även blir möjligt att starta i Västra Götalandsregionens namn i Stav GöteborgsVarvet.

– Det här betyder förhoppningsvis att ännu fler anställda kan och vill delta. Att erbjuda även detta lopp stämmer bra med Västra Götalandsregionens hälsofrämjande inriktning. Vi vill ju helst nå dem som ännu inte kommit igång med någon träningsaktivitet. Att börja med stavgång är ett bra och roligt sätt, säger Stig Lindholm.

Intresset för GöteborgsVarvet 2010 har varit rekordstort. Över 58 000 löpare är redo för start den 22 maj i världens nu största halvmaraton.



Kontaktperson: Lennart Blank, Västra Götalandsregionens projektledare för GöteborgsVarvet, 0708 - 73 28 40, Stig Lindholm, personalstrateg, 0703-69 07 75


Läs meddelandet som PDF