Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-02-24 14:00


Regionstyrelsens beslut den 24 februari 2009 i korthet


En manifestation för ett bättre klimat

Regionstyrelsen beslutade att en manifestation för ett bättre klimat ska anordnas i höst. En projektgrupp ska tillsättas och manifestationen får kosta maximalt 600.000 kronor.

Läs mer i pressmeddelande…

Handlingsplan för den internationella inriktningen

Regionstyrelsen beslutade att fastställa en internationell handlingsplan för 2009. Planen pekar ut vilka frågor regionstyrelsens internationella engagemang i huvudsak ska koncentrera sig på under året.

Handlingsplan för den externa kommunikation

Regionstyrelsen beslutade att bordlägga ärendet. 

Information om samordnad vårdplanering

Regionstyrelsen tog del av informationen kring ansvarsfördelningen och det fortsatta arbetet med genomförandet av den samordnade vårdplaneringen. Samordnad vårdplanering handlar om samarbetet mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna med att förbättra rutinerna för utskrivningsklara patienter vilket ska öka den medicinska säkerheten och effektiviteten i kommunikationen och informationsöverföringen.

Smittskyddsläkare utsedd

Regionstyrelsen beslutade att utse Ann Söderström till smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. Ann Söderström har fungerat som smittskyddsläkare en längre tid men utsågs nu formellt.

Rapport 2008 och plan 2009 för internrevisionen

Regionstyrelsen beslutade fastställa förslaget till revisionsplan för 2009 för regionstyrelsens interna revision. Styrelsen godkände också redovisningen av verksamheten för 2008.

Granskning av processen med leverantörsfakturor

Regionstyrelsen beslutade godkänna informationen om de åtgärder som vidtagits som en följd av den granskning som gjorts av leverantörsfakturaprocessen.

Yttrande över verksamhetsplan för Västtrafik

Regionstyrelsen beslutade ställa sig bakom förslaget till yttrande över verksamhetsplan 2010-2012 för Västtrafik AB. Regionens inriktning är bland annat att utbyggnaden av kollektivtrafiken ska fortsätta och att användningen av biogas i fordonen ska utökas. Västra Götalandsregionen äger halva Västtrafik och de 49 kommunerna i Västra Götaland äger halva.

Vänsterpartiet och miljöpartiet reserverade sig mot beslutet till förmån för eget gemensamt yrkande.

Yttrande över betänkande om aktivitetsersättningen

Regionstyrelsen beslutade ställa sig bakom yttrandet till socialdepartementet över betänkandet ”Brist på brådska – en översyn av aktivitetsersättningen”.

Ny politisk styrgrupp för förändringarna inom primärvården

Regionstyrelsen beslutade att tillsätta en politisk styrgrupp för VG Primärvård. Gruppen ska utveckla och tydliggöra krav, inriktning, strategier och ägardirektiv för hur Västra Götalandsregionens primärvård ska utvecklas och anpassa sin verksamhet till de förutsättningar som gäller för förändringen av primärvården.

 

Handlingar...

Kommentarer till dagens beslut i regionfullmäktige kan finnas på de politiska partiernas webbsidor

 



Kontaktperson: Regiondirektör Johan Assarsson, 0702-49 17 24.
Presschef Kjell Foss, 0702-41 52 88.


Läs meddelandet som PDF