Pressmeddelande
Från Koncernkontoret
2015-09-22 17:15


Regionfullmäktige 22 september

Beslut om naturbruksgymnasierna - tre skolor kvar


Naturbruksskolorna Uddetorp, Svenljunga och Sötåsen blir kvar och får fortsätta verksamheten medan Dingle, Nuntorp och Strömma avvecklas. Regionfullmäktige fattade beslutet på tisdagen efter en flera timmar lång debatt med två avbrott för partiöverläggningar. Beslutet är detsamma som i regionstyrelsen den 15 september men med tillägget om att Dingle, Nuntorp och Strömma får fortsätta verksamheten fram till och med våren 2017. Inriktningen för de kvarvarande skolorna blir lantbruk, djur och gymnasiesärskola på Sötåsen, skog på Svenljunga samt lantbruk på Uddetorp.

Beslutet avgjordes genom votering.

Läs mer i pressmeddelandet från regionstyrelsens sammanträde den 15 september

Utredningen om naturbruksgymnasiernas framtid

Övriga beslut

Vid sammanträdet beslutade regionfullmäktige även att stärka regionstyrelsens uppsyningsplikt, att bilda kommunalförbund för ett gemensamt svenskt ambulansflyg, om ny säkerhetspolicy samt om att hälso- och sjukvårdsstyrelsen tar över ansvaret för Vårdval Rehab med mera.

Mer om dagens beslut i korthet

Regionfullmäktiges sammanträde gick under dagen att följa i närradion, webb-radio och webb-tv. Mötet går att se i repris från och med onsdagen den 23 september på adressen www.vgregion.se/webb-tv.

Kommentarer till samanträdet kan finnas på partiernas hemsidor

Handlingar till sammanträdet



Kontaktperson: Presstjänsten Niclas Samsioe 0706-98 06 35 och Jörgen Andersson 0761-12 21 68


Läs meddelandet som PDF