Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-10-25 16:10


Handikappidrottare och ledare prisas för sina insatser


En sportskytt i världstoppen från Skee och en 15-årig friidrottare som redan har erfarenhet av internationella tävlingar. De var två av stipendiaterna när Västra Götalandsregionen delade ut sitt årliga stipendium till handikappidrottare i Västra Götaland.

Förutom sportskytten Håkan Gustafsson och friidrottaren Tobias Jonsson prisades Kristina Nordlander, rullstolsdans, Margareta Greneheim-Ohlsson, ledare i elektronskytte, showdown och mattcurling, Martin Pernheim, ledare och förbundskapten i judo och Dan Svensson, ledare i innebandy. Vinnarna delade på stipendiet på hundratusen kronor.

Tord Karlsson, ordförande i kommittén för rättighetsfrågor och regionfullmäktiges ordförande Kjell Nordström delade ut stipendiet till vinnarna under regionfullmäktiges sammanträde i Vänersborg på tisdagen.

-  Det är glädjande att vi har så många aktiva idrottsutövare och engagerade ledare och tränare på handikappidrottsområdet inom Västra Götaland. Vi är glada att kunna stödja några av dem på detta sätt säger Tord Karlsson, kommittén för rättighetsfrågors ordförande.

Västra Götalandsregionen vill med stipendiet synliggöra handikappidrotten. Det delas ut till aktiva idrottsutövare med funktionsnedsättning, enskilda eller lag och till ledare/tränare. Syftet är att uppmärksamma personer som gjort utmärkta prestationer och som kan vara en förebild som stimulerar till idrottsutövning.

Dan Svensson

        

Håkan Gustafsson

Kristina Nordlander

Margareta Greneheim-Ohlsson

      

Tobias Jonsson

Martin Pernheim, ledare och förbundskapten i judo, deltog inte vid stipendieutdelningen.

 

Mer information om stipendiaterna och motiveringar
Mer information om handikappidrottsstipendiet
Läs tidigare pressmeddelande från kommittén för rättighetsfrågor


Kontaktpersoner

  • Tord Karlsson, ordförande kommittén för rättighetsfrågor, Västra Götalandsregionen, tfn 0702-99 22 01
  • Kristina Grapenholm, vice ordförande kommittén för rättighetsfrågor, Västra Götalandsregionen, tfn 0733-38 46 34
  • Annika Ottosson, enhetschef för kommittén för rättighetsfrågors kansli, Västra Götalandsregionen, tfn 031-63 09 25
  • Vania Timback, kommittésekreterare och utvecklingsledare på kommittén för rättighetsfrågors kansli, Västra Götalandsregionen, tfn 0521-27 52 30


Kontaktperson: Se ovan


Läs meddelandet som PDF