Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2009-10-28 10:00


Ny chef för Västra Götalandsregionens patientnämndskansli


Den 1 november tillträder Yvonne Tellskog som ny chef för Västra Götalandsregionens patientnämndskansli.

– Patientnämndernas verksamhet är viktig ur många aspekter. De synpunkter som fångas upp den vägen bidrar till kvalitetsutveckling i vården, säger Yvonne Tellskog.

Yvonne Tellskog är 53 år, bor i Trollhättan och kommer närmast från tjänsten som habiliteringschef inom Handikappförvaltningen i Fyrbodal.

– Det är spännande och utmanande att som förvaltningschef få använda mig av och knyta ihop mina erfarenheter, säger Yvonne Tellskog.

Hon är legitimerad arbetsterapeut, har jobbat med habilitering för både barn och vuxna och har i 20 år haft olika chefsbefattningar. Hon har också utbildning ibland annat hälso- och sjukvårdsadministration och entreprenörskap.

– Det strategiska ledarskapet lockar mig, liksom att få arbeta nära våra politiker, samtidigt som jag får fortsätta att jobba med vårdutveckling. Det känns unikt att få göra en sådan resa som jag har gjort, hos en och samma arbetsgivare.

Det finns fyra patientnämnder i Västra Götaland. De är fristående från vården och deras främsta uppgift är att hjälpa till om det har uppstått problem som inte kunnat lösas vid patientens kontakt med vården, både inom hälso- och sjukvården, tandvården eller vården i kommunerna. Antalet anmälningar ligger på ca 4000 per år, ungefär en promille av alla läkarbesök. De allra flesta anmälningar rör vård och behandling.

– Jag har i många år jobbat mycket med att utveckla processer och vårdflöden, samverkan och samband. Egentligen allt som gynnar patientens väg i vården, och det får jag fortsätta med nu, säger Yvonne Tellskog.

– Brister i vårdflödena ger upphov till många anmälningar till patientnämnderna. Yvonne Tellskog har en gedigen bakgrund i att på olika sätt arbeta med detta och kan med sin erfarenhet bidra till ytterligare förbättringar. Dessutom är det roligt att än en gång kunna hämta en förvaltningschef ur gruppen som genomgått vårt särskilda chefsutvecklingsprogram RUFF, säger regiondirektör Johan Assarsson.



Kontaktperson: För ytterligare information, kontakta Yvonne Tellskog, telefon 0709-46 98 41, regiondirektör Johan Assarsson, telefon 0702-49 17 24 eller kanslidirektör Bodil Warolin, telefon 0708-52 33 35.


Läs meddelandet som PDF