Pressmeddelande
Från Regionkansliet
2011-04-12 22:00


Regionfullmäktige den 12 april


Efter närmare 12 timmar av debatt, frågor och beslut är regionfullmäktige den 12 april slut. Fullmäktige beslutade bland annat om det avtal som innebär att Västra Götalandsregionen från den 1 januari 2012 ska ta över ansvaret för Västtrafik. Vidare beslutade mötet om sälja en fastighet vid Uddetorps naturbruksgymnasium, att hyra ut mark för vindkraftsetablering i Munkedal, att godkänna Västra Götalands årsredovisning för 2010 och bevilja styrelser och nämnder ansvarsfrihet för 2010. Vid sammanträdet och debatterades fem motioner och nio interpellationer. Sju frågor från ledamöterna besvarades.

I anslutning till sammanträdet delades Västa Götalandsregionens interna miljöstipendium på totalt 40 000 kronor ut till en person och två grupper. Mer information om miljöstipendiaterna se separat pressmeddelande.

Fullmäktiges sammanträde har under dagen gått att följa direkt på webben där besluten kontinuerligt publicerats på www.vgregion.se/rfdirekt. Sammanträdet gick att följa med webb-TV och i närradiosändningar över Västra Götaland och mötet går att se i repris med start på förmiddagen den 13 april på www.vgregion.se/webb-tv.

Regionfullmäktiges sammanträde den 12 april var det sista sammanträdet innan regionvalet den 15 maj. Nästa sammanträde blir den 14 juni då det nya regionfullmäktige sammanträder för första gången. Mer information och pressmaterial om valet finns i pressrummet på www.vgregion.se/press.



Kontaktperson: Pressekreterare Niclas Samsioe 0706-98 06 35.


Läs meddelandet som PDF